Kookolie

Kookolie is een culinair ingrediënt dat voornamelijk bestaat uit plantaardige triglyceriden die geen chemische veranderingen zoals hydrogenatie of koeling hebben ondergaan, maar wel verfijning- of zuiveringsprocessen hebben ondergaan. Het is in wezen een mengsel van glycerol en vetzuuresters, meestal plantaardige olie, zoals RBD Palm Olein Cooking Oil CP 8, die vaak wordt gebruikt voor het frituren.

Specificaties

FFA : 0.10% Max
Moisture & Impurities : 0.10% Max
Iodine Value : 58 Min
Melting Point : 18 Degree Max
Color : 3 Degree Max
Cloud Point : 8 Degree C Max

Toepassingen

Palmolie dient als veelzijdige grondstof voor diverse industrieën, naast het traditionele gebruik als kookolie. De multifunctionele eigenschappen maken het een ideaal ingrediënt voor de voedingsmiddelen-, cosmetica- en zeepindustrie. Vooral in de voedingssector is palmolie een belangrijk bestanddeel van spreads en margarine, omdat het zorgt voor gemakkelijk smeren en morsen voorkomt. Bovendien verlengt het gebruik van palmolie in de productie van rauwe noedels hun houdbaarheid door het mogelijk te maken om gemakkelijk te koken, drogen en opslaan. In de cosmetica-industrie dragen de reinigende eigenschappen van palmolie bij aan het vermogen om schoon, gezond en glad haar te bevorderen.

Kookolie

Kookolie

Deze oliën zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die worden beschouwd als “goede” vetten die kunnen helpen bij het verbeteren van het cholesterolgehalte en het verminderen van het risico op hartziekten.

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie wordt ook gebruikt voor niet-voedsel doeleinden, zoals in de productie van zepen en cosmetica. In feite is de olie een populair ingrediënt in veel huid- en haarverzorgingsproducten omdat het rijk is aan vitamine E en andere antioxidanten, die kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde huid en haar.

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is een veelgebruikte kookolie en een essentieel ingrediënt in cosmetica, vanwege de unieke mix van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten met oleïne- en linolzuur als belangrijkste bestanddelen. Deze olie is rijk aan gezonde onverzadigde vetten en staat bekend om het bevorderen van de cardiovasculaire gezondheid. Bovendien is het een bron van vitamine E, sterolen, squaleen en andere alifatische koolwaterstoffen die bijdragen aan de algehele gezondheidsvoordelen.

Specificatie

Palmitic acid (saturated): 4-9%
Stearic acid (saturated): 1-7%
Oleic acid (monounsaturated omega-9): 14-40%

Toepassingen

Zonnebloemolie is een veelzijdig culinair ingrediënt dat geschikt is voor gebruik in verschillende kookmethoden zoals saladedressings, roerbakken, frituren en bakken. Het lage gehalte aan verzadigde vetten maakt het een hart-gezonde optie met een aangenaam aroma dat smaak toevoegt aan gerechten. Het onverzadigde vetgehalte van de olie kan helpen bij het verminderen van het cholesterolgehalte in de bloedbaan door het gehalte aan verzadigde vetzuren te minimaliseren. Bovendien is de olie een rijke bron van antioxidanten, met name vitamine E, die verder de cardiovasculaire gezondheid ondersteunt.

Soybeans Oil

Soybeanolie wordt verkregen uit geplette sojabonen met behulp van een koude persmethode en wordt wetenschappelijk aangeduid als Glycine max. De olie bevat lecithine, sterolines en een relatief hoge concentratie vitamine E. Als op een na meest gebruikte plantaardige olie is sojaolie een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt voor consumptie en koken. Bovendien wordt sojaolie geclassificeerd als een drogende olie, wat betekent dat het na verloop van tijd een waterbestendige laag kan creëren wanneer het wordt blootgesteld aan lucht, waardoor het een waardevolle grondstof is voor de productie van inkt en verf.

Specificaties

saturated fat 16 grams
monounsaturated fat 23 grams
polyunsaturated fat 58 grams
alpha-linolenic acid 7-10%
linoleic acid 51%
oleic acid 23%
saturated fatty acids:
stearic acid 4%
palmitic acid 10%

Toepassingen

Soybeanolie staat bekend om de gunstige eigenschappen voor mensen met een droge huid. Een dermatoloog uit New York, Dendy Engelman, heeft opgemerkt dat sojaolie de soepelheid en flexibiliteit van de huid kan vergroten, terwijl het ook helpt om de huidbarrière te versterken om veelvoorkomende huidproblemen te voorkomen. Sojaolie is rijk aan linolzuur, wat bekend staat om het versterken van de huidbarrière, het behouden van de hydratatie van de huid en het voorkomen van vochtverlies. Bovendien fungeert de vitamine E in sojaolie als antioxidant en biedt beschermende voordelen tegen huidschade veroorzaakt door externe factoren.

Soybean Oil

Soybean Oil

Soybeanolie is een goede bron van omega-3 en omega-6-vetzuren, essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor een gezonde hersenfunctie, celgroei en ontstekingsbeheersing.

Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie is een unieke, plantaardige bron van verzadigd vet, die middellangeketentriglyceriden bevat die gemakkelijker te metaboliseren zijn. Het is een populaire keuze voor koken en bakken vanwege de smaak en het hoge rookpunt. Bovendien wordt kokosolie gebruikt in een reeks non-food producten, zoals schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten, vanwege de voedende en antimicrobiële eigenschappen.

Kokosolie

Kokosolie is een plantaardige olie die wordt verkregen uit het vruchtvlees van kokosnoten. Op basis van de extractietechniek kan kokosolie worden ingedeeld in drie typen: Virgin Coconut Oil (VCO), Non-RBD Coconut Oil en RBD Coconut Oil (Geraffineerde, Gebleekte en Ontgeurde kokosolie). RBD staat voor Raffinage (zuivering), Bleken (bleken) en Ontgeuren (verwijderen van geur). Het RBD-proces is noodzakelijk omdat dit type kokosolie wordt verkregen door het uitpersen van copra (gedroogde kokosnoten) die meestal al verbrand en ranzig zijn met hoge niveaus van vrije vetzuren (FFA). Door het persen van copra bij hoge temperaturen wordt rauwe kokosolie (Crude Coconut Oil) verkregen, die vervolgens wordt gezuiverd via het RBD-proces zodat het als kookolie kan worden gebruikt. Als gevolg van dit RBD-proces is RBD kokosolie helder en van kleur, maar de kokosgeur is bijna niet waarneembaar.

Specificatie

Saturated fat :
lauric acid: 44.0 – 52.0%
myristic acid: 13 – 19%
palmitic acid: 7.5 – 10.5%

Toepassingen

Kokosolie kan rechtstreeks worden gebruikt als brandstof zoals diesel, omdat het een viscositeit heeft van 50-60 centistokes, in tegenstelling tot de viscositeit van diesel van 5 centistokes. Bij blootstelling aan temperaturen tussen 80-90 graden Celsius bereikt de viscositeit van kokosolie een niveau dat vergelijkbaar is met dieselbrandstof.

Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil, afgeleid van verse kokosnoten, heeft een solide witte tint en een transparante, waterachtige uitstraling wanneer het gesmolten is. Er zijn twee verschillende methoden om virgin kokosolie te produceren: de natte methode en de droge methode. De natte methode omvat het extraheren van kokosmelk en vervolgens het afleiden van kokosroom daaruit, waaruit de olie wordt gescheiden. De scheiding kan worden bereikt door een aantal technieken, zoals verhitting, centrifugatie, vissen en enzymatische methoden. Daarentegen omvat de droge methode het drogen van geraspte kokosnoot op een bepaalde temperatuur en het vervolgens scheiden van de olie van de gedroogde kokosnoot door middel van druk.

Specification

The color is clear
Free fatty acids < 0.5%
Peroxide value < 3 meg/kg
Moisture content around 0.015%
Total microbial count < 10 cfu/ml

Gebruik

• Helpt bij het reguleren van diabetes, hartziekten, obesitas, osteoporose en cholesterolgehalte

• Biedt behandeling voor microbiële en schimmelinfecties, waaronder maar niet beperkt tot vaginale afscheiding, griep, herpes, waterpokken en HIV/AIDS.

• Bestrijdt ziekten veroorzaakt door vrije radicalen.

• Fungeert als een effectief anti-verouderingsmiddel, vermindert rimpels en bevordert een jeugdige huid wanneer topisch aangebracht.

• Ondersteunt de groei en ontwikkeling van kinderen, verbetert hun cognitieve vermogens, uithoudingsvermogen en algehele veerkracht.

• Toegepast in de productie van farmaceutische en cosmetische producten.

Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil is een “superfood” geproduceerd uit verse kokosnootvlees zonder chemicaliën of hoge hitte, wat de natuurlijke smaak en voedingsstoffen behoudt. Het is rijk aan middellange ketenvetzuren die een snelle bron van energie leveren en wordt gebruikt in schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten vanwege de hydraterende en antimicrobiële eigenschappen.