Crude Palm Oil (CPO)

CPO, wat staat voor Crude Palm Oil, wordt gewonnen uit de zaden van de oliepalmboom en wordt veel gebruikt als grondstof in de productie van kookolie en palmolie. De opvallende rode kleur van de olie wordt toegeschreven aan de aanzienlijke niveaus van bèta-caroteen, en het wordt formeel aangeduid als Elaeis guineensis in wetenschappelijke kringen.

Specificatie

Oleat : 27 – 52%
Palmitat : 32 – 59%
Linoleat : 5,0 – 14%
Stearat : 1,5-8%
Linolenat : <1,5%
Laurat : <1,2%
Palmitoleat : <0,6%
Miristat : 0,5 – 5,9%

Toepassingen

Crude Palm Kernel Oil heeft veelzijdige toepassingen en dient als een fundamenteel ingrediënt in de productie van verschillende voedingsmiddelen, waaronder kookolie, boter en oleochemicaliën zoals vetalcohol, vetester, glycerol en vetzuur, onder andere. Bovendien kan deze kernelolie met specifieke verwerkingstechnieken andere toepassingen hebben, zoals smeermiddelen, insecticiden, lijmen, diervoeder, beschermende coatings en weekmakers. Bovendien kan Crude Palm Kernel Oil verder worden verfijnd en verwerkt voor gebruik in een scala aan andere producten, zoals ijs, margarine, chocolade, zoete lekkernijen, zeep en wasmiddel.

Crude Palm Oil (CPO)

Crude Palm Oil (CPO)

Indonesië is ‘s werelds grootste producent van crude palm oil, goed voor ongeveer 50% van de wereldwijde productie. De industrie is een belangrijke bijdrager aan de economie van het land en biedt werkgelegenheid en inkomen voor miljoenen mensen.

Crude Palm Kernel Oil (CPKO)

Crude Palm Kernel Oil (CPKO)

Crude palm kernel oil is een ongeraffineerde vorm van palmkernelolie die wordt gebruikt in zeep en non-food toepassingen en hoge niveaus van vetzuren bevat, waardoor het een goede energiebron is voor vee, maar er zijn zorgen over de milieueffecten en ethische productie.

Crude Palm Kernel Oil (CPKO)

Crude Palm Kernel Oil (CPKO) is een eetbare plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van de oliepalmboom. Het is een geelachtige of donkerbruine vloeistof die wordt gebruikt bij de productie van diverse voedingsproducten en als grondstof voor de productie van zeep, detergenten en andere huishoudelijke producten. CPKO is rijk aan verzadigde vetten en laurinezuur, waardoor het een populair ingrediënt is in de productie van veel industriële en commerciële producten.

Specificatie

Color, 51/4 Cell : 8.0 Red Max
Free Fatty Acid, Lauric acid, in % : 5.0 Max
M&I, in % wt : 0.5 Max
Iodine Value, g I2/10 g : 19 Max

Toepassingen

Crude Palm Kernel Oil heeft veelzijdige toepassingen en dient als een fundamenteel ingrediënt in de productie van verschillende voedingsproducten, waaronder kookolie, boter en oleochemicaliën zoals vetalcohol, vetester, glycerol en vetzuur, onder andere. Met specifieke verwerkingstechnieken kan deze kernelolie ook andere toepassingen hebben, zoals smeermiddelen, insecticiden, lijmen, diervoeders, beschermende coatings en weekmakers. Bovendien kan Crude Palm Kernel Oil verder worden geraffineerd en verwerkt om te worden gebruikt in een reeks andere producten, zoals ijs, margarine, chocolade, zoetwaren, zeep en wasmiddelen.

High Acid Crude Palm Oil
(HACPO)

Hoge-zuur Ruwe Palmolie (HACPO of ACPO) is een andere biodiesel-grondstof met een FFA-gehalte van 8~15% dat ook wordt gebruikt om biodiesel te produceren die voldoet aan internationale biodiesel-normen zoals EN 14214 en ASTM D6751.

Specificatie

Free fatty Acid (FFA) in %) as Palmitic: 5% – 30% max
Moisture & Impurities (M&I) as AOCS Ca 2c-25: 2% max
Iodine value (AOCS Ca 1-25): 45 min
Saponification value: 195 min

Toepassingen

Perchloorzuur vertoont hoge katalytische activiteit voor de omzetting van FFA naar FAME die kan worden gebruikt om een breed scala aan zure oliën en vetten te behandelen.

High Acid Crude Palm Oil (HACPO)

High Acid Crude Palm Oil (HACPO)

Een type ruwe palmolie dat een hoog gehalte aan vrije vetzuren heeft als gevolg van slechte verwerking of opslagomstandigheden. HACPO wordt beschouwd als een olie van lage kwaliteit die ongeschikt is voor gebruik in voedselproducten, maar het kan worden gebruikt in de productie van biodiesel en andere industriële toepassingen.

Palm Acid Oil (PAO)

Palm Acid Oil (PAO)

PAO wordt gevormd wanneer de zure componenten van de olie worden verwijderd en heeft een donkere kleur en sterke geur. Het wordt vaak gebruikt bij de productie van zeep, diervoeder en biodiesel.

Palm Acid Oil (PAO)

Palm Acid Oil (PAO) is een reststof die wordt verkregen uit de alkalische raffinage van palmolie en wordt gebruikt bij de productie van wasmiddelzepen en calciumrepen voor de formulering van diervoeder. De kenmerken en samenstelling van PAO kunnen verschillen afhankelijk van de specifieke palmolie grondstof en het toegepaste alkalische raffinageproces.

Specificatie

Free Fatty Acid : 30% – 70% max
MI&V:3.0% max
Saponification value : 190% mg KOH/g min
Total Fatty Matter : 95% Min

Toepassingen

Palmzuurolie (PAO) wordt op verschillende manieren gebruikt als bron van brandstof, diervoeder, grondstof bij de productie van zeep en bij de productie van gedistilleerde vetzuren.

Palm Kernel Shell (PKS)

Palm Kernel Shell (PKS) zijn de resterende schilfracties die overblijven na het verwijderen van de kernel uit de geplette palmvrucht in de palmolie-molen. Deze vezelige schelpen hebben een bruin-gele tint en hebben doorgaans deeltjesafmetingen tussen 5 en 40 mm. Met een gemiddelde calorische waarde van 4000 Kcal/kg en een laag asgehalte zijn PKS een natuurlijke, hoogwaardige vaste biobrandstof die wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid. Afhankelijk van de beoogde toepassing bieden wij zowel verwerkte als onbewerkte PKS aan. Onze PKS hebben superieure eigenschappen zoals hoge calorische waarden, een laag zwavelgehalte en betrouwbare beschikbaarheid gedurende het hele jaar.

Specificatie

Total moisture: 11.3 %
Ash (ADB): 0.75 %
Gross Calorific Value (ADB): Minimum 4000 kcal/kg
Sulphur (ADB): Below 0.2%
Foreign Materials Content: Below 3%

Toepassingen

Palm Kernel Shell (PKS) heeft een scala aan potentiële toepassingen als brandstofbron in verschillende sectoren, waaronder maar niet beperkt tot de productie van pulp en papier, cementproductie, kledingproductie, staalproductie en stroomopwekking.

Palm Kernel Shell (PKS)

Palm Kernel Shell (PKS)

Palm Kernel Shell (PKS) kan worden gebruikt als duurzame bron van biomassa-brandstof voor energieproductie en biedt een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen met verschillende voordelen, waaronder lagere emissies en verminderde afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen.

Palm Kernel Expeller (PKE)

Palm Kernel Expeller (PKE)

Palm Kernel Expeller (PKE) is het residu dat overblijft nadat de olie uit de palmkernel is geëxtraheerd en is rijk aan eiwitten en vezels. Het wordt vaak gebruikt als een bron van diervoeder.

Palm Kernel Expeller (PKE)

Palm Kernel Expeller (PKE) is een residu dat verkregen wordt uit de extractie van palmolie uit de vrucht van de palm. Gekarakteriseerd door hoge niveaus van ruw eiwit en gematigde energieniveaus, vertegenwoordigt PKE een premium voedingsoptie voor een diverse reeks van vee-soorten. Dit supplement is volledig veilig voor opname in de meeste voedingsprogramma’s voor vee.

Specificatie

Color: brown
Protein min. 13 %
Fat min. 15 %
Raw fiber max 15 %
Impurities max 15%
Moisture max. 10%

Toepassingen

Palm Kernel Expeller (PKE) kan dienen als een levensvatbare bronmateriaal voor op planten gebaseerd diervoeder.

Palm Fatty Acid Distillate (PFAD)

Palm Fatty Acid Distillate (PFAD) is een bijproduct van het palmolie-raffinageproces. Het is een bruin-gele vloeistof met een kenmerkende geur die veel geproduceerd wordt in de palmolie-industrie. Ondanks dat het een bijproduct is, is het een belangrijke hulpbron die diverse industriële toepassingen kent. De productie en het gebruik ervan zijn een cruciaal onderdeel geworden van de duurzaamheidsinspanningen van de palmolie-industrie, omdat het afval vermindert en het gebruik van hulpbronnen optimaliseert.

Specificatie

Free Fatty Acid, as Palmitic Acid (FFA) Max. 0.2
Moisture & Impurities (M & I) Max. 0.15
Iodine Value, Wijs (IV) Max. 48
Colour, 5 ¼ “ Lovibond Cell Max. 3.0 R

Toepassingen

Palm fatty acid distillate (PFAD) wordt veel gebruikt in de productie van zeep, diervoeders en biobrandstoffen. Het wordt ook gebruikt als grondstof in de oleochemische industrie, die verschillende producten produceert zoals vetalcoholen, vetzuren en glycerol. Daarnaast wordt PFAD gebruikt in de productie van rubber en andere chemische producten. Door zijn unieke eigenschappen is het een waardevolle hulpbron voor veel industrieën geworden en het gebruik ervan is een essentieel onderdeel geworden van de duurzaamheidsinspanningen van de palmolie-industrie.

Palm Fatty Acid Distillate (PFAD)

Palm Fatty Acid Distillate (PFAD)

PFAD bevat een hoog percentage vetzuren, waardoor het een waardevolle grondstof is voor zeepproductie. De vetzuren in PFAD kunnen worden gebruikt om zeep te maken via een proces dat verzeping wordt genoemd.